اسکن کلیه
روشی تشخیصی است که به منظور بررسی عملکرد و خونرسانی کلیه مورد استفاده قرار می گیرد و همچنین در بیماران پیوند کلیه جهت بررسی وضعیت پیوند کاربرد دارد. کاربردهای دیگر اسکن کلیه عبارتند از بررسی انسداد در مسیر دفع ادرار، تشخیص فشار خون های ناشی از تنگی شریان کلیه و تشخیص عوارض کلیه های پیوندی.
فرایند انجام اسکن
روش انجام اسکن بر اساس سابقه کلینیکی و شرایط فیزیکی بیمار، ممکن است تا حدودی متفاوت باشد. از بیمار خواسته می شود که قبل از شروع اسکن، مثانه خود را تخلیه کند سپس بر روی تخت دراز بکشد و در حالی که دوربین زیر تخت قرار می گیرد (بهتر است کلیه ها از پشت اسکن شوند) مقدار کمی رادیو دارو به صورت وریدی تزریق می شود و بدین ترتیب از جریان خون کلیه ها و همچنین نحوه جذب و دفع رادیو دارو تصویربرداری انجام می شود.
آمادگی اسکن
از بیمار خواسته می شود که قبل از انجام اسکن مایعات فراوان بنوشد مگر اینکه پزشک، او را از این امر منع کرده باشد. ممکن است لازم باشد برخی داروها نظیر داروهای فشار خون از 24-48 ساعت قبل از انجام اسکن، قطع شود
مدت زمان انجام(از ابتدای پذیرش تا انتهای تصویربرداری)
این اسکن حدود 30-40 دقیقه به طول می انجامد.
نکات قابل توجه
مصرف داروها و بارداری باید به اطلاع پزشک مرکز برسد. تمامی مدارک پزشکی ، تصاویر و گزارش بررسی های مربوط به خود را همراه داشته باشید.از آوردن همراه بیش از یک نفر در روز اسکن خودداری نمائید. نیازی به ناشتا بودن در روز اسکن نیست.در مجموع ، کلیه مراحل اسکن از زمان ورود تا تکمیل و خروج از موسسه 2 الی 3 ساعت بطول می انجامد.